Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk.

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Hoe schrijf ik mij in?

De SlimmemeterPortal is een innovatief energiemonitor systeem dat zonder subsidies en geheel onafhankelijk van Energiemaatschappijen tot stand is gekomen. Ons doel is u zo nauwkeurig mogelijk inzicht geven in uw verbruik, zodat u zoveel mogelijk energie kunt besparen. Niet via algemene tips, maar specifiek gericht op uw eigen situatie.

U kunt makkelijk deelnemen door de onderstaande stappen te volgen:

Stap 1

Op de inschrijfpagina kunt u alle gegevens invullen die nodig zijn voor het maken van een account. Om de data op te kunnen vragen bij uw netbeheerder en er zeker van te zijn dat het om uw data gaat, vragen we u de laatste 6 cijfers van uw elektriciteitsmeter in te vullen.

Stap 2

Bij stap 2 kunt uw uw gegevens invullen om een account aan te maken. Via uw postcode en huisnummer zoeken wij de juiste EAN codes bij uw adres. Dit is een nummer dat ook op uw contract van uw energieleverancier staat. De EAN codes halen wij automatisch uit het EAN-codeboek. Dit is een dienst van de netbeheerder.

Stap 3

Na het inschrijven krijgt u een e-mail om uw e-mail adres te bevestigen. We doen dit om zeker te weten of het opgegeven e-mail adres wel van u is.

Stap 4

Wij sturen nu uw mandaat naar uw netbeheerder en kunnen wij vanaf dat moment beginnen met data opvragen. Dit kan soms een aantal dagen duren. Op het moment dat de eerste data binnen is weten we ook uw meternummer en kunnen we dit vergelijken met het door u opgegeven nummer. U krijgt van ons een e-mail als uw eerste data bij ons binnen is of als u meternummer niet klopt. Mocht dit langer dan 5 dagen duren neem dan contact met ons op. Het kan namelijk zijn dat u geen slimme meter heeft of dat uw meter in storing staat.

Stap 5

U kunt nu inloggen.

Op de pagina "Mijn gegevens" (in het menu onder uw naam) vindt u uw gegevens van uw account terug. U kunt ook uw verbruikstarief voor gas en elektriciteit opgeven. Op die manier zijn de vergelijkingen in € ook echt gebaseerd op uw eigen gegevens.

Op de pagina "Mijn woonsituatie" kunt u gegevens invullen over uw woning, of u zonnepanelen of een warmtepomp heeft. Deze gegevens gebruiken we om een goede vergelijking te kunnen maken hoe uw verbruik zich verhoudt tot dat van anderen, zoals het type woning, bouwjaar, woonoppervlak en dergelijke.

Stap 6

Tijd voor actie! 🙂 Kijk regelmatig op de portal en ontdek waar voor u de kansen liggen. Vaak zijn met kleine aanpassingen aardige besparingen te realiseren.

Optie, Stap 7

Mocht u net als wij het virus te pakken hebben dan kunt u altijd een PlusAccount als medicijn nemen. U krijgt dan niet alleen alle voordelen van het PlusAccount, u helpt daarmee ook ons de portal verder te ontwikkelen. Zie de pagina "PlusAccount" voor alle voordelen.